Domäner är detsamma som webbadresser, exempelvis www.aftonbladet.se. Förutom själva webbplatsen är bland annat företagets e-postadresser oftast kopplade till domännamnet. Glöm därför inte att hålla koll på din domän – kontakta oss ifall du är osäker!

 

Bra att veta om domäner

När du ska bygga en ny webbplats behöver du skaffa egen domän, en egen webbadress. Domänen blir din identitet på nätet och du behöver därför välja domännamn med omsorg. Adressen hyr du av ett ombud, så kallade “registrar”, vilket innebär att du förr eller senare kommer att få en förnyelseavi från ombudet. Det gäller att inte missa att betala eftersom det skulle leda till att både mejl och hemsida går ned. I vårt webhotell ingår hjälp med att välja och registrera ett lämpligt domännamn

Håll koll på din domän

För att göra det så enkelt som möjligt för dig är det viktigt att det är du själv eller ditt företag som äger domänen. Håll koll på kontaktuppgifterna som står registrerade, så att du inte missar förnyelser som till slut leder till att domänen stängs ned. Ett snabbtips är att använda tjänsten www.whois.com, så ser du direkt vad som gäller för just din webbplats. Kontakta oss om alla frågon angående domäner. Vi har tidigare under flera år varit registrarer för såväl .se .eu och .eu domäner, så vi har grundlig erfarenhet.

Kolla om din domän är ledig här